“Співець козацької вольниці”

11 травня 2017 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) для юних користувачів до 160-річчя від дня народження Андрія Чайковського було розгорнуто виставку-портрет “Співець козацької вольниці”.

Бібліотекар розповіла про Андрія Яковича Чайковського, українського письменника, громадського діяча, доктора права, адвоката. Діти дізнались про дитинство і юність письменника. Зростав він у мальовничому краї над Дністром, серед людей працьовитих і співучих, жадібно вбирав у себе казки, легенди, оповіді про минулі часи, прислухався до пісень і парубоцьких жартів. Враження дитинства пізніше прислужилися йому як письменникові. Бібліотекар радила прочитати дітям кращі повісті:  «За сестрою» , «Козацька помста» (1920), «На уходах» (1921), «Олексій Корнієнко» (1924), «Петро Конашевич-Сагайдачний» (1927), «Сонце заходить» (1930), «Богданко» (1934), «Полковник Михайло Кричевський» (1935).

  У своїх творах письменник орієнтувався на молодь, вибудовував захопливу інтригу пригодницького повістування, вигадував цікаві діалоги, малював колоритні, близькі і зрозумілі читачам постаті. Тому книги Андрія Чайковського полюбляють читати і діти, і дорослі.

Відповідальна за організацію виставки Арабчук О. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top