«Станьмо на захист природи»

Традиційно Україна, як весь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища, що був заснований Генеральною асамблеєю ООН на 27-й сесії в 1972р. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

З нагоди такого свята у бібліотеці-філії №10 с.Вовчинець (вул.Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради о 12:00 год відбулися екологічні рейди на тему: »Станьмо на захист природи».  Бібліотекарка разом із юними читачами обговорювали й уміло аналізували складну ситуацію  з забрудненням довкілля в нашому районі, країні й світі в цілому. На завершення діти з великим задоволенням  взяли участь в мінівікторинах.

Охорона навколишнього середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, породжена в сучасних умовах. Сьогодні екологічні проблеми  стоять у ряді найважливіших і визначають рівень добробуту всієї світової цивілізації.

Здоров’я людини на 20 відсотків залежить від стану екології навколишнього середовища. Забруднюючи повітря, воду, ґрунти, людство шкодить в першу чергу собі, ставлячи під загрозу здоров’я наступних поколінь. Якщо кожен з нас не буде шкодити природі, буде дотримуватись порядку, не важливо де, то світ стане кращим і красивішим! 

Адже саме ми – господарі свого середовища, а природа-сховище сонця і повного набору його скарбів!

Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top