«Степан Бандера – борець за волю України»

1 січня 2021 року у бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець, вул.Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради оформлена патріотична виставка «Степан Бандера- боєць за волю України».

 Степан Бандера-видатна постать, ім’я якої увійшло до історії українського народу, як невмирущий Символ України в боротьбі за Українську Самостійну Соборну державу. Славне ім’я Бандери, Провідника найбільшої й найсильнішої в 30-50 х роках Організації українських націоналістів(ОУН), організатора та керівника  визвольної боротьби проти всіх поневолювачів України добре відоме не лише в Україні, а й поза її межами.

Попри всю небуденність того явища, яким став Степан Бандера в українській історії, становлення його особистості відбувалося закономірно, як і сотень тисяч людей народжених перед Першою Світовою війною , що шукали свій шлях та своє місце в житті нації.

  Степан Бандера-був практиком, теоретиком і містик національного руху. Головним епіграфом для нього стали слова :»В кожному ідеологічному та політичному  русі найважливішу роль відіграють два основні його складники-ідея та людина». Постать Степана Бандери в історії України його віру майбутню незалежність України наголосила, що його життя є прикладом  того як воля і цілеспрямованість досягають результату.

  На сьогоднішній день  ще не повністю розкрита інтелектуальна праця Степана Бандери, його теоретично-практичні концепції стратегічні і тактичні ідеї та прогнози.                                                                                            Тож пам’ятаймо наших героїв низький уклін їм та слава…

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top