“Степан Бандера – Символ нації”

5 січня 2021 року протягом дня працівники абонементу ЦБ ( вул. К. Данила,16) відділу обслуговування ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели книжковий репортаж “Степан Бандера – Символ нації”, яким  представили визначну постать нашої історії, видатного борця за незалежність Української держави, одного з найвідоміших українців у світі, національного героя України- Степана Бандеру (01.01.1909 – 15.10.1959), який у 1930- 1950 роках очолив національно-визвольну боротьбу українського народу за свою волю.

Захід приурочений 112-тій річниці від дня   народження видатного Провідника. Родзинкою заходу стало двохтомне видання Петро Дужий “Степан Бандера – Символ нації”, подароване бібліотеці  Головою міської “Організації Українських Націоналістів “(ОУН ) Віталієм Цаповичем,  і редакцією “Нескорена Нація” 

Представляючи даний 2-х томник, бібліотекар підкреслила, що праця Петра Дужого  про Степана Бандеру –  ескізний, популярно складений, нарис про життя і діяльність видатного Провідника революційної ОУН. Завдяки оригінальному підходові, автор праці подає не тільки біографію Степана Бандери, але й висвітлює його постать і чин на тлі сучасної йому епохи, з поданням багатих відомостей про діяльність ОУН, про провідних діячів, сподвижників Степана Бандери – в більшості авторові особисто близько знайомих. Також автор видання аналізує політичні події і тенденції, сили і рухи того часу. Велика частина матеріалів та історичних відомостей у книзі є унікальною. Завдяки новизні, високій інформативності ці книги будуть цікавими  широкому колу користувачів бібліотеки.
Бібліотекар представила і інші книги  та публікації про Степана Бандеру, адже написано про нього – і білої правди, і чорної осуди чимало. Надто складне завдання поставили перед собою автори книг та публікацій, аби через призму-канву не тільки документальних, а й художніх  творів висвітлити певні грані образу Провідника нації.
Представлені книги:  

  • Степан Бандера Перспективи Української революції: Репритне вид. – Дрогобич: Відродження,1998,- 656 с.;
  • Бурнашов Г. Герой, визнаний нацією.- Івано-Франківськ: ЛІК, 2012.- 120 с.
  • Бурнашов Г. Лицар великої Ідеї. Наукове видання.- Івано-Франківськ: Нова Зоря, 2004.- 184 с.;
  • Вбивство Степана Бандери.- Львів: Червона Калина, 1993.- 358 с.;
  • Корж П. Степан Бандера: Поема.- Коломия: Вік, 2012.- 64 с.;
  • Нагірняк В. Во славу золотого тризуба.- ЛІК, 2008.- 152 с.;
  • Сватко Я. Місія Бандери.- Львів: Галицька видавнича спілка, 2008.- 64 с. та інші. 

Всі вони  підкріплені цікавими документами, неопублікованими в інших виданнях спогадами, світлинами, що надає їм переконливої достовірності.

Та головні заповіді С. Бандери опубліковані в праці “Перспективи Української Революції”. Дуже багато його думок актуальні і нині. Їх іноді забувають, або свідомо перекручують, та теоретичні праці С. Бандери необхідні кожному політичному діячеві, бо він непохитно вірив у визволення України і цією вірою запалював своїх друзів, і віра ця творила чудеса. Саме в цьому його велич і слава.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів. Відповідальна за проведення Кирста О.М. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top