Творча зустріч з письменницею Юлією Судус “Та, що лікує словом…”

тише моя стомлена
смійся голосно
співай веселися
живемо ж бо
лише раз
Юлія Судус
(з вірша «МЕДИТАЦІЯ»)

Є письменники, чиї вірші як талісмани, як якори. Одного разу прочитавши їх, нас тягне до них знову і знову,  і ми нічого не можемо  подіяти з цією спокусою. До такої когорти належить і поезія Юлії Судус творчість якої свідчить про те, що доба хороших письменників ще не пройшла. 

23.06.2022 р. о 15:00  в читальному залі ЦБ в рамках  літературного проєкту «Бібліотека в дії»  відбулася  традиційна творча зустріч  із молодою талановитою письменницею – Юлією Судус “Та, що лікує словом…”.

Юлія Судус – яскравий представник молодого покоління українських письменників, кандидатка  філологічних наук, викладачка англійської мови та перекладачка. Народилася  в Луцьку, мешкає, творить і працює в Івано – Франківську. Юлія є співавторкою збірки прози «Інтонації» – видання, яким продовжилася літературна естафета «Від слова до слова», що була започаткована поетом Богданом Томенчуком. Авторка  поетичної збірки трьома мовами (укр., пол., англ.) «О пів на сонце» (Дискурсус, 2020) та поетичної збірки англійською мовою «In Search of Blue» (Nusa Centre, Малайзія, 2022). Співавторка збірника тестів «Василь Стефаник у тестових питаннях та відповідях», «Справжній Стус».

Вірші, поетична проза та оповідання Юлії перекладені на англійську, польську, білоруську та малайську мови та надруковані в багатьох альманахах, антологіях та літературних журналах України, Польщі, Білорусі, Малайзії. Окремі вірші Ю. Судус обрали для перекладу на китайську мову з наступною їх публікацією у  китайському виданні Chinese Language Monthly.

Також Юліє є активною учасницею, фіналісткою та переможницею багатьох поетично-літературних форумів і фестивалів в Україні та за кордоном (переможець конкурсу есеїв «159 слів про Івана Франка», спеціальний приз у конкурсі поезії у рамках мистецького форуму «Арт-Буковель-2017», «Міжнародної галіцийської осені-2017» (Україна) та «Міжнародної галіцийської осені-2018 і 2019» (Україна–Польща), учасниця 28-го, 29-го та ювілейного 30-го З’їзду поетів на Замок П’ястів Сльонських (Польща), учасниця Фестивалю «Галицьке лицарство — 2018», «Поетичного марафону — 2021», що відбувся у рамках першого бібліофесту у м. Івано-Франківськ, учасниця онлайн-діалогу «Краща мова єднання – українська» (Кропивницький – Івано-Франківськ) та проєкту Міністерства культури та інформаційної політики України «Поезія Вільних» (2022). 

Поетична збірка Юлії Судус англійською “In Search Of Blue” (2022) малайзійського вид-ва Nusa Centre взяла участь у міжнародному книжковому ярмарку в Куала Лумпур (Kuala Lumpur International Bookfair, 2022), що проходив з 2 до 13 червня (2022) у столиці Малайзії.

Розпочала творчу зустріч модератор заходу Зоряна Петрик, яка представила всім присутнім запрошену гостю та ознайомила з її чималим творчим доробком. Надалі слово взяла і сама письменниця. Тонким ліричним смичком Юлія зуміла доторкнутися найпотаємніших струн душі кожного присутнього та створила неймовірно затишну та дружню атмосферу для спілкування. Молода авторка зворушила аудиторію своєю поезією, яку декламувала українською, польською та англійською мовами  на високому професійному рівні.  

Під час заходу письменниця яскраво презентувала поезію  зі своїх поетичних збірок:  «О пів на сонце» та “Інтонації”,  в якій відбилося особисте ставлення до багатьох життєвих тем, а у віршованих рядках вбачався власний поетичний голос та майстерно відточений стиль письма. 

Творчість Юлії Судус надзвичайно багатогранна: поезія, проза, музика та пісні. А оскільки  музика є теж невід’ємною частиною життя молодої письменниці, то і логічно, що завершився захід на зворушливій музичній ноті, в якій Юлія розкрила ще одну грань своєї особистості  як талановитого творця  та виконавця. 

На згадку про зустріч, письменниця подарувала бібліотеці свій малюнок і  взамін теж отримала приємний презент. Також відбулася традиційна фотосесія  з письменницею, а кожен бажаючий мав змогу придбати до своєї приватної книгозбірні одну із книг та отримати в приємний бонус її автограф. Зустріч була теплою, жвавою, невимушеною, насиченою безперервними оваціями від захопленої авдиторії.

Юлія Судус – творча, душевна та надзвичайно талановита літераторка, яка зацікавила присутніх не лише своїм баченням створення поезії але й зарядила життєвим позитивом. 

Щиро дякуємо Юлії за неймовірну поезію, за натхнення, щирість і відвертість зі своїми читачами. Бажаємо постійного припливу сил, енергії та геніальних ідей.  Ну і звичайно, віримо, що у вас вистачить сил і натхнення  ще не на одну поетичну збірку, яку ми з нетерпінням чекаємо. 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top