Творча зустріч з Я. Ткачівським “Муза, подарована Творцем”

Ярослав Ткачівський   впевнено увійшов у літературу і зайняв в ній достойне місце. Ярослав Васильович Ткачівський — український поет і прозаїк, пісняр і гуморист, сатирик і журналіст. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка. Його доробок – вагомий, розмаїтий, заслуговує на увагу і шану читача.  Автор близько 50-ти  поетичних та прозових книжок, а також одинадцяти  збірників пісень і романсів на власні вірші.  Член Національної спілки письменників України з 1995 р. Нині – заступник голови Національної спілки письменників України, член Секретаріату та  Правління НСПУ. Головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу “Перевал”,  член ГО “Товариство письменників та журналістів ім. Івана Франка”. Лауреат багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних  літературних премій. Заслужений працівник культури. Нагороджений медаллю «Почесна відзнака НСПУ», медаллю “Будівничий України”, медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям», медаллю “Міць і гордість м. Івано-Франківська”, Почесною грамотою Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка та багатьма іншими творчими відзнаками.

Ярослав Ткачівський – автор інтимної та громадянської лірики, а також багатьох поетичних та прозових творів на релігійну тематику. Ліричні вірші письменника покладені на музику багатьма відомими композиторами і музикантами, його пісні та романси виконують народні та заслужені артисти України, інші відомі співаки, а деякі твори поета-пісняра  стали вже  хітами. Так, пісня «Волошки», автором якої є Ярослав Ткачівський,  стала     воістину народною піснею.

 23. 02. 2022 р. о 16.00 в  читальному залі  міської центральної бібліотеки   (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася творча зустріч з Я. Ткачівським “Муза, подарована Творцем”.  На зустрічі Ярослав Васильович читав вірші про кохання, громадянську лірику, уривки з прозових творів. Талановитий і харизматичний письменник охоче спілкувався з присутніми, відповідав на питання, коментував творчі плани. Під час заходу прозвучали пісні на слова Я. Ткачівського “Мамині літа” та “Суть”. Модератор заходу Світлана Балабан зауважила: “Свій талант автор сприймає не інакше, як дар Творця,  возвеличує у своїх поезіях Музу, подаровану Творцем.

Слово Ярослава Ткачівського самобутнє, високохудожнє, впізнаване. Вражає багатожанровість поезій: громадянська лірика, духовна поезія, філософська, інтимна лірика, посвяти, панегірики…і в кожному з цих пластів Я. Ткачівський справжній, переконливий, незабутній.  Його твори знаходять відголосок в душі, оживають яскравими образами, глибоко проникають в душу і наштовхують на роздуми про сутність життя, його неповторність  і унікальність як  безцінного Божого дару. І в цьому щоразу переконуєшся, читаючи поетичне слово сина Ткача, як сам себе автор нарікає. І сьогодні ми маємо чудову нагоду  почути поетичне слово, прозу  у прочитанні самого автора”.

Живе спілкування з неординарним митцем, різносторонньою  творчою особистістю принесло незабутні миті справжньої насолоди високохудожнім літературним словом Ярослава Ткачівського. А надзвичайно позитивна атмосфера зустрічі надовго запам’ятається всім присутнім.

Лауреат:

•  літературної премії імені Василя Стефаника (2012 р. у номінації «Проза» за дві книжки новел та  оповідань «Неділя всепрощення» і «Пісня на порозі Раю» та за повість «До моря їхали…»;

•  літературної премії імені Антона Могильницького (2017 р. у номінації «Проза» за дві книжки «Ковчег пливе до пристані» (духовна поезія) і «Лицар свободи й любові» (громадянська лірика);

•  літературної премії імені Івана Франка (2011 р. у галузі «Література» за поетичні книги «Сяєво сьомого неба», «Сльоза блаженства» та поетичні збірники «Дивоцвітом грають весни», «Хміль солов’їних ночей», «Срібне весілля» і «Лиш не згасне любов»;

•   Всеукраїнського літературного конкурсу імені Миколи Лукаша (номінація «Поезія», 2010 р.)

•  літературної премії імені Тараса Мельничука (2009; за роман у віршах «Медовий місяць»). Трикратний переможець Всеукраїнських поетичних конкурсів літературного журналу «Дніпро» (номінація «Інтимна лірика», 2009 і 2010 рр. та «Лірична еротика», 2011 р.).

•   Дипломант Всеукраїнського конкурсу громадянської лірики в номінації «Я люблю тебе, Україно!», 2011 р.

•  Нагороджений медаллю «Почесна відзнака НСПУ», медаллю “Будівничий України”, медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям», медаллю “Міць і гордість м. Івано-Франківська”.

•  Заслужений працівник культури України.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top