Творчий вечір Богдана Гасюка “Поки сонце росте”

Богдан Гасюк народився 27 червня 2003 року в Івано-Франківську, де жив якихось три-чотири роки, а відтак переїхав до діда і баби в село Олеша. Там же, в Олеші, 2019 року закінчив школу. Того ж року вступив до ПНУ ім. Василя Стефаника на факультет філології. У 2020 році потрапив до Товариства письменників і журналістів ім. Івана Франка, громадської організації під очільництвом критика, літературознавця та викладача Євгена Барана, яке щойно відновило свою діяльність. З його подачі надруковано у двох числах краєзнавчого і літературно-мистецького журналу «Серафинці», передніше друкувався ще в кількох номерах всеукраїнського літературного-мистецького альманаху «Водограй Мрій», періодичних виданнях.

Нещодавно на сторінках  часопису української діаспори в Америці «Час і Події» вийшло його оповідання «Поки сонце росте» (там підписано «Дорогою додому»). 

4 травня 2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся творчий вечір Богдана Гасюка “Поки сонце росте”. Бібліотекар читального залу Оксана Дубовська представила присутнім гостя книгозбірні – надзвичайно світлу людину, поета і прозаїка і коротко повідала про його напрацювання.

Далі у формі діалогу відбулось приємне спілкування з автором, яке дало можливість присутнім у залі розкрити для себе талант Богдана Гасюка. Митцеві вдається плекати в собі любов до рідного слова, легко творити для людей і про людей натхненну і глибоку поезію, якої сьогодні так бракує. Він надзвичайно тонкий лірик і проникливий дослідник людської душі. У кожному рядку його поезії проступає щирість, людяність та любов до рідної землі. Творча манера позначена рідним автору покутським діалектом, тому його часто називають наступником «Покутської трійці».

Двадцять шостий рік поспіль доброю традицією стало вшанування талановитих молодих письменників Міжнародною німецько-українською премією імені Олеся Гончара. У номінації «Мала проза» цього року відзначено збірку новел Богдана Гасюка «Поки сонце росте» (м. Івано-Франківськ). Після ознайомлення з його творами впевнююсь: їх написала людина, яка вже чимало спізнала, сповнена життєвої мудрості, глибоко закорінена в рідний гуцульський край, його минуле, без якого неможливе сьогодення. 

У залі були присутні учасники клубу “Люди золотого віку” і шанувальники творчості.
Молоді талановиті автори Степан Пенкалюк і Юлія Гнатюк принагідно зачитали свої твори. Автора прийшли привітати шанувальники поезії та друзі.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top