Творчий портрет письменника «Мистецтво потребує пристрасті»

28.07.2019 року працівники бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели творчий портрет письменника «Мистецтво потребує пристрасті» (до 195-ти річчя від дня народження).

Користувачі бібліотеки, а також жителі мікрорайону мали можливість ознайомитися і переглянути чудові твори письменника.


Дюма розкриває перед читачами нескінченно довгу галерею осіб, по суті повсякденних і пересічних, якими сповнений весь світ, яких, однак, романіст силою свого дивного таланту змушує жити і кипіти у вирі найрізноманітніших пристрастей, поривів і почуттів; він вкладає в їхні серця підвищену чутливість, обдаровує невгамовної волі, гарячковою рухливістю, жагою пригод, нових переживань, глибоких відчуттів. Не зважаючи на те, що Дюма нерідко доводилося творити під тиском матеріальних обставин, він завжди залишався художником, любив своїх героїв — і весь виливався у творах своїх з усією цілісністю натури і рисами характеру, веселістю, спритністю, надзвичайною винахідливістю. Французько-африканська кров, безтурботність креольської природи і чуттєве полум’я чорної раси жваво відчувається в його творах.

Великий смак Дюма, його широка натура відображаються цілком у всіх романах, і історичних, і інших. Дюма особливо любить зображати жінок полум’яних “дихаючих пристрастю або мрійливих, м’яких, ніжних, жінок, здатних займатися від одного погляду чоловіка, жінок, все існування яких, весь сенс життя полягає в любові. Та й герої-чоловіки у Дюма це теж невільники любові, палкі жерці пристрасті, яка не чужа навіть і найсвітлішим особистостям, людям, щиросердо відданим королеві. Що стосується гірших з героїнь і героїв, то вони віддаються пристрасті до самозабуття. Натури холодні, бездушні викликають у романіста велику іронію, бо він не шкодує для них сарказму, живлячи, навпаки, глибоку жалість і симпатію до тих, хто стає жертвою любові, хто згоряє у вогні пристрасті.

Користувачі також подарували книги для нашої бібліотеки. Масовий захід призначений для широкого кола користувачів, відповідальні за проведення: Дяків Р. Б., Цібій С. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top