“Твої права – твоя фортеця”

10.12.2022 р. в бібліотеці філії 10 с. Вовчинець МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся правовий діалог.

Завідуюча бібліотекою розповіла  всім присутнім про права та правову відповідальність, які має кожна дитина в країні. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права. Всім присутнім було корисно та цікаво дізнатися про свої права, обов’язки  та відповідальність згідно чинного законодавства України та  Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади,  конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись присутніх над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати.

На завершення інформаційної години бібліотекар провела вікторину «Правова абетка» всі разом відповідали на цікаві запитання, в результаті якої діти самостійно могли розмежувати свої права та  обов’язки. Читачам було корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України. Для кращого засвоєння інформації, по закінченню заходу була підготовлена книжкова виставка «Закон і право для всіх єдині», на якій була представлена правова література з бібліотечних фондів.

Година правознавства, пройшла цікаво, змістовно та засвідчила небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування свідомості.

Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top