Тематичне відео “Україна – територія Гідності та Свободи”

21 листопада – День  Гідності та Свободи. Свято приурочене двом революціям, які відбулися в Україні на початку XXI століття й залишили визначальний і незабутній слід в історії. День Гідності та Свободи – це не лише  один день, це зміна свідомості українців,  їхніх принципів та  прагнення кращого майбутнього. Це є підтвердженням того, що попри різні особисті погляди, українці вміють об’єднуватися задля обстоювання основних цінностей. Обравши свободу, Україна заплатила надто високу ціну. З вини російського агресора уже втрачено тисячі українців, які загинули, обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність країни. Відповідно до  Указу Президента України, Петра Порошенка, № 872/2014 від 13-го листопада 2014-го року: “З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013 – лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, встановити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада”.

20.11.2020 року працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували для віртуальних користувачів тематичне відео “Україна – територія Гідності та Свободи”.
Революція відбулася не лише в політичному житті країни, вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності кожного з нас зокрема… Заради Гідності українці вийшли на Майдан, заради Гідності та Свободи загинули люди. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди… Без цього ми не зможемо збудувати європейську демократичну державу! Дуже вдало сказано, що, шукаючи Європу, ми знайшли Україну.

Тож вітаємо вас, дорогі співвітчизники, з Днем Гідності та Свободи!

Українці, прошу вас, не дайте зламати
Свою гідність і честь, не дайте топтати
Своє прагнення жити достойно в державі,
В пам’ять тих, хто загинув.
Вічна їм слава!

Відповідальна за захід, провідний бібліотекар читального залу ЦБ, Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top