“Терновий шлях до свободи: Акт відновлення Української Держави 30 червня 1941р.”

24746954

З 27  по 30  червня 2016р. працівники абонементу ЦБ (Короля Данила,16) анонсували користувачам історичну подію “Акт відновлення Української Держави” з нагоди 75-ї річниці його проголошення. Учасники анонсу – користувачі бібліотеки – зачитували святочний “Акт проголошення Української  Державности” (Львів, дня 30 червня 1941р.), чим передали настрій тої промови, якою заступник провідника ОУН – Ярослав Стецько, передавши привіт провідника Степана Бандери, відчинив Українські Національні Збори, зізвав віддати честь, поляглим за волю України і зачитав його з балкону будинку “Просвіти”. Також на башті князівської гори було піднято національний прапор.

Символічно, що 30 червня 2016 року о 14.00 у приміщенні абонементу пластуни підняли національний прапор біля книжкових виставок, зоорганізованих для пошани слави борців Майдану, героїв АТО і захисників української державності.

Бібліотекар, аналізуючи подію, розповіла, що Акт відновлення Української Держави – це проголошення 30 червня 1941р року в окупованому німецько-гітлерівськими військами Львові відновлення Української Державності. Вона підкреслила, що Акт хоч і був несподіваний, проте засвідчив усьому світові і зокрема Німеччині, що український народ є законним господарем на своїй землі і буде її боронити власними грудьми перед кожним, хто намагатиметься потоптати волю України.

Анонс історичної події проходив як в приміщенні бібліотеки, так і біля неї, де ще і ще раз наголошувалося, що хоч “Акт” 30 червня 1941 оцінювався по різному, але має велике відлуння і є доленосним.

Захід проводився для широкого кола читачів і має чітко виражений патріотичний характер.

Відповідальна – заввідділом обслуговування Кирста О.М.

4631311234867

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top