Тиждень дитячого читання

Перший весняний місяць березень особливий для української культури. Саме в ці дні ми святкуємо Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

В рамках цього святкування, працівники  бібліотеки -філії №1 по роботі з дітьми ( Мазепи, 11 А) Департаменту культури Івано – Франківської міської ради, провели цікаві заходи для читачів. Розпочався тиждень читацьким марафоном “Дайте дітям книги і ви дасте їм крила”, який відбувся в школі- ліцеї №23 з учнями 3 Б класу.

Учні з захопленням слухали розповідь бібліотекаря про значення книги в житті кожної людини, про бережне ставлення до неї, до книги. Бібліотекар прагнула донести до дітей усвідомлення того,що читання книжок є невід’ємною частиною самоосвіти. Діти дізнались багато цікавого про походження книги від минувшини до сьогодення.

Учні приймали активну участь в обговоренні своїх улюблених книг, ділилися враженнями про прочитане.

Біля книжкової полички “Найкраще дозвілля з книгою” бібліотекар Ідзьо Г.В. ознайомила дітей з цікавою літературою.

Продовжуючи святкування тижня дитячого читання учні 4 школи 4А класу стали активними учасниками казкового ерудит-лото “Країна казкова, країна книжкова”, який пройшов 29 березня в приміщенні бібліотеки-філії №1 (Мазепи 11,А).

Бібліотекар Таргоніна В.Ю. намагалася розширити знання дітей про казку і її невмирущу силу, виховувати на прикладі казки доброзичливе ставлення один до одного.

На прикладі запропонованного мультфільму учні вчились розуміти казкові події, оцінювати поведінку  казкових героїв.

В конкурсі  “Казковий світ загадок” діти проявили свою кмітливість, розгадуючи загадки, а також акторські здібності , фантазію, зображаючи пантомімою улюблених казкових героїв.

Бібліотекар запропонувала дітям прийняти участь у розв’язуванні казкового кросворду.

У вікторинах “Впізнай казку”, “Бюро знахідок”, “Казкова торбинка”, “Подвійні імена”, “Друзі казкових героїв” учні продемонстрували свої знання казок і казкових героїв.

Під пісню “Казки мої” діти дружньо співали і веселились.Біля книжкової викладки “Скарбниця казок” разом з бібліотекарем діти з захопленням переглядали яскраві сторінки улюблених казок.

Проведене казкове ерудит-лото викликало в учнів інтерес до читання  казок і кожний з них виявив бажання взяти почитати додому цікаву книгу, казку, тим самим демонструючи, що і надалі вони є активними читачами нашої бібліотеки.

Відповідальні за проведення Таргоніна В.Ю., Ідзьо Г.В.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top