Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці – філії №14 ( вул. Довженка, 12)

Screenshot_328.03. протягом дня найактивніші читачі дитячого відділу взяли участь у букслемі ( рекламі) “Я прочитав – і ти прочитай”. Розповівши про свою улюблену книгу, вони підтверджували вагомими аргументами необхідність її прочитання для своїх ровесників і впевнено клали на книжкову полицю “ Я прочитав – і ти прочитай”. Серед них : дитячі повісті Роальда Дала “Чарлі шоколадна фабрика”, “ВДВ”, “Джеймс і гігантський персик”, Марка Інноченті “Капітан Фокс”, Євгенії Кононенко “Неля, яка ходить по стелі”, Всеволода Нестайка “Супер “Б” з “ фрикадельками”, Лесі Ворониної “Таємне товариство брехунів”, а також твори сучасної літератури: Стівена Кінга “Зона покриття”, “Пісня Сюзанни”, Надії Мориквас “Корнелія”.

Цього ж дня відвідувачам дитячого відділу пропонували відповісти на запитання анкети “ Яку роль відіграє книга в твоєму житті?”

Найпоширенішими відповідями були такі: “ книга – не першочергова. але й не остання потреба”, “ книга – порадник”, “ книга сприяє розвитку інтересів”, “ вміння читати – це розуміти зміст і можливість його переказати”.

Відповідальна за проведення бібліотекар 1-ї категорії Кустова К.М.

Screenshot_429.03. о 12.00 в читальному залі бібліотеки – філії №14 для третьокласників ПШ №9 відбулось знайомство з творчістю Марійки Підгірянки “Дарунки її  –  казки, загадки, пісні”, присвячене 135 – річчю з дня народження дитячої письменниці. Біографічними стежками, минаючи поетичні провулки, загадкові зупинки та обрії безкінечних казочок діти познайомились із багатогранним талантом Марійки Підгірянки, знайшли відповіді на запитання вікторини “Вчителька – письменниця”. На закінчення учні мали можливість подивитись відео з ютуба: кліп на пісню ( слова М.Підгірянки, муз. І. Білика) “Сипле сніг” у виконанні Сашеньки Ціви.

Відповідальна за проведення зав. філ. Араджіоні С.П.

Screenshot_531.03. о 15.00. в читальному залі бібліотеки – філії №14 пропонували школярам середнього віку скласти літературні пазли “Улюблені книги – улюблені герої”. Зважаючи на те, що 2016 рік в Україні є роком англійської мови, для створення літературних пазлів пропонувались  твори англомовних письменників. Використовуючи окремі заготовки, потрібно було скласти в логічний ряд ім’я, прізвище письменника та героя його найвідомішого твору, а підказкою була викладка книг англійських та американських письменників.

Відповідальна за проведення бібліотекар Засєдко Р.О.

Screenshot_631.03. протягом дня старшокласники та студенти коледжів. ВПУ, ВУЗів брали участь у бліц – інтерв’ю “Кращі книги сучасності” .

На запитання: – “З ким із сучасних письменників Ви хотіли би поговорити?” відповідали: Ліна Костенко, Світлана Талан, Кузьма Скрябін, “не знаю”;

–  “Який твір і якого автора Вас найбільше здивував?” відповідали: “Помилка” С. Талан, “Шантарам” Г.Д. Робертса, “Точка обману” Д. Брауна, “не можу згадати”.

                       – “Який Ваш улюблений письменник ?”відповідали: Х. Муракамі, С. Талан, Л. Дашвар.

                     –  “Які книги Ви б рекомендували прочитати?“ відповіли:  Б. Ферреро “ Чарівна скрипка”, Д. Кіз “Книги для Елджерона”

А запитання “Кому з народних кумирів Ви б довірились у виборі книг?”, “Хто з сучасних письменників найкраще розуміє Україну?” – зостались без відповіді.

Відповідальна за проведення бібліотекар 1-ї категорії Капущак В.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top