“Титан, геній, каменяр”

Як я люблю тебе, мій рідний краю,

Як я люблю красу твою, твій люд.

Як гаряче молюся і бажаю

Для твого щастя свій віддати труд.

І. Франко

Традиційно, в останні серпневі дні, українці вшановують геніальну постать І.Я. Франка.

27 серпня 2015 р. об 11:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) працівники бібліотеки організували виставку-посвяту класику І. Франку “Титан, геній, каменяр”.

Пам’ять про письменника вічна: його творчість досліджують, вивчають, цитують… Бібліотекарі зауважили, що і сьогодні твори Франка є затребуваними, як і раніше. А його слова “Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими, а українцями без соціальних кордонів” звучать актуально і в наш час.

FotorCreated.jpg

Відвідувачів зацікавили численні матеріали, представлені на бібліотечній виставці: художні й публіцистичні твори, наукові статті, світлини різних років життя…:

Вертій О. Шевченкознавство Івана Франка в контексті національного самопізнання та самоусвідомлення українців / О. Вертій // Дивослово. – 2015. – № 3. – С. 45-50.

Горак Р.Д. Твого ім’я не вимовлю ніколи: повість-есе про Івана Франка / Р.Д. Горак. – К.: ВЦ “Академія”, 2008. – 224 с.

Зорівчак Р. Творчість Івана Франка в англомовному світі / Р. Зорівчак // Всесвіт. – 2014. – № 5-6. – С. 200-210.

Легкий М. Проза Івана Франка початку ХХ століття: проблема теодицеї / М. Легкий // Слово і час. – 2015. – №6. – С. 3-11.

Протягом дня читачі мали змогу переглянути в мультимедійному форматі фільми “Місто імені Франка” із циклу “Франкове Прикарпаття” (режисер стрічки М. Бойчук) та біографічний фільм “Іван Франко” за сценарієм Л. Смілянського.

Матеріали до бібліотечної виставки підготувала бібліотекар читального залу ЦБ В. Часник.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top