Торбинка-цікавинка “Цілющі скарби рідної природи”

17.04.2021 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради до Дня довкілля підготували торбинку-цікавинку “Цілющі скарби рідної природи”.

Бібліотекар розповіла користувачам, що Всеукраїнський День довкілля був запроваджений у 1998 році указом Президента України, свято відзначається щорічно, починаючи з 1999 року в третю суботу квітня. Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на покращення стану навколишнього середовища – очищення джерел води, озеленення територій, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Однією із причин запровадження свята була підтримка Стокгольмської конференції ООН з навколишнього середовища, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Довкілля – всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Вода, повітря, земля, флора та фауна – це все довкілля, на стан якого впливає безліч чинників – від кинутого на землю папірця чи недопалку до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових підприємств, що отруюють повітря; від зірваних первоцвітів до вирубаних гектарів лісів. Найбільша шкода навколишньому природному середовищу здійснюється людьми через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, їх байдужості до майбутнього нашої планети та, зокрема, держави. 

Працівники бібліотеки-філії №3 підготували виставку до всеукраїнського Дня довкілля. На виставці можна знайти багато інформації про дари чистої, не забрудненої природи, її користь для здоров’я людини, розвитку медицини та суспільства загалом. Майбутнє екології залежить від кожного з нас. Тож почнімо робити корисні справи для порятунку природи, щоб зберегти її скарби для себе і майбутніх поколінь. Одним з найпростіших способів допомогти природі є відмова від пластикових пакетів. Здавалося б, всі знають про їхню шкоду. Однак, більшість людей продовжує купувати їх на касах супермаркетів. Вирішити проблему просто: пошити, або купити багаторазові еко-торбинки, які можна прати і використовувати знову. Також дуже важливо не забувати про сортування сміття. Сучасна людина продукує багато сміття, тому важливо вміти його сортувати, адже сортування сміття – це європейський шлях і європейські цінності. Чистота повітря теж залежить від кожного. Можна відмовитися від автомобіля і пересісти на велосипед, або просто ходити пішки. 

Також, бібліотекар Сайко А. А. підготувала відеопрезентацію, з якої можна довідатися про цілющі скарби зеленого дивосвіту Карпат, замилуватися його буянням, неймовірною життєвою силою та красою. А також дізнатися про рослини-цілителі та їх вплив на організм людини. 

Бережімо природу і будьмо здорові!
Відповідальні: Даниляк Т. В., Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top