“Україна без сміття: сортуй і рятуй природу”

7 квітня 2019 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для широкого кола користувачів відбулася екохвилинка “Україна без сміття: сортуй і рятуй природу”.

Якщо ми хочемо зберегти рідну землю й природу, то маємо бути ощадливими й переробляти відходи, якими захаращуємо навколишнє середовище. І тоді сміття стане менше, а ми зможемо дихати свіжим повітрям, пити чисту воду і гуляти незабрудненим довкіллям. Бібліотекар розповіла, як можна виховати екосвідомість вже змалку, як привчати дітей до дбайливого користування речами і жити у гармонії зі світом.

З 1 січня 2018 року, відповідно до закону “Про відходи” всі зобов’язані сортувати сміття. Але люди не завжди знають, як сортувати відходи. Ніби все зрозуміло: скло – сюди, папір – туди. Та не все, що ми вважаємо папером, ним є. Тому бібліотекарі підготували ековиставку, на якій зібрані матеріали із журналів “Жінка”, “Кана”, “Колосок”, газет “Нова Зоря”, “Галичина” та ін. На виставці можна знайти відомості про важливі деталі сортування сміття, а також позитивний досвід окремих людей, екопоради фахівців на щодень. Також бібліотекар ознайомила присутніх з енциклікою Папи Франциска  Laudato si’, в якій йдеться не лише про вирішення екологічних проблем, а й про дещо більше – про життя у мирі та гармонії з природою.

Відповідальна за проведення Озарко М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top