Урок мужності “Герої новітньої доби”

    21 листопада – День  Гідності та Свободи. Свято присвячене двом революціям, які відбулися в Україні на початку XXI століття й залишили визначальний і незабутній слід в історії. День Гідності та Свободи – це не лише  один день, це зміна свідомості українців,  їхніх принципів та  прагнення кращого майбутнього. Це є підтвердженням того, що попри різні особисті погляди українці вміють об’єднуватися задля обстоювання основних цінностей. Обравши свободу, Україна заплатила надто високу ціну. З вини російського агресора уже втрачено тисячі українців, які загинули, обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність країни.

Свято почало відзначатися з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також для вшанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013 – лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору. Було вирішено  встановити в Україні День Гідності та Свободи та відзначати його щорічно 21 листопада. 21.11 .2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з нагоди Дня Гідності і Свободи підготовлено і проведено урок мужності “Герої новітньої доби”. Бібліотекарі читального залу ЦБ підготували відео “Небесна сотня білих журавлів”, щоб вшанувати пам’ять героїв, які загинули за майбутнє України. 

Революція відбулася не лише в політичному житті країни, вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності кожного з нас зокрема… Заради Гідності українці вийшли на Майдан, заради Гідності та Свободи загинули люди. Це має пам’ятати кожен! Гості читального залу мали можливість переглянути книжкову виставку “Україна – територія гідності та свободи”. Сьогодні, завтра, завжди… Без цього ми не зможемо збудувати європейську демократичну державу. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну.

Тож вітаємо вас, дорогі співвітчизники, з Днем Гідності та Свободи!

Відповідальна за захід – провідний бібліотекар читального залу ЦБ Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top