Урок мужності: “Лицарі гідності і честі”

“Здобудем Українську державу,
або згинем у боротьбі за неї”

screenshot_4Під таким девізом кращі сини й дочки України боролися за самостійну і соборну Українську державу. І сьогодні на сході України наші українські патріоти відстоюючи кордони нашої країни платять за це велику ціну – своє власне життя.

З минулого року відзначаємо 14 жовтня – як Вседержавний день Українського козацтва, день захисника України та з нагоди річниці створення УПА. В цей день вшановуємо пам’ять усіх полеглих за волю і незалежність нашої держави.

Бібліотекарі бібліотеки-філії № 2 завітали 13.10.2016 о 16.00 год до обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, яку очолює п. Василь Володимирович Серденько і провели урок мужності: “Лицарі гідності і честі”.Діти радо зустріли наш прихід і з цікавістю слухали бібліотекаря Захарів О.Я. про героїчне минуле нашого народу, про його незламне прагнення до волі, свободи та незалежності. Дітям старшого шкільного віку в хронологічній послідовності бібліотекар розповіла про історію створення УПА та її героїчну діяльність.
До перегляду дітям була представлена книжкова виставка “Борці за волю України”. Бібліотекар ознайомила присутніх з такими книгами: В. Нагірняка “ Во славу золотого тризуба” Стежками української повстанської армії”, Л. Бардзарука “Пам’ятаймо”, В. Гаргата “Повернення до ОУН”, П. Марусика “ А ми тую червону калину підіймемо…”, “Життя і чин С. Бандери”, та кілька книг із серії Літопис УПА “Події і люди”.
Окремо з молодшими мешканцями центру реабілітації бібліотекар Максимів М. Д. провела літературну вікторину. Діти жваво, з задоволенням відповідали на запитання бібліотекаря і отримали нагороду – солодощі.

В подарунок дітям крім цукерок, бібліотекарі принесли книги, альбоми, кольорову крейду, пластилін, олівці тощо.
Відповідальна за захід Захарів О. Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top