Урок історичної пам’яті “За землю, за волю, за козацьку долю”

screenshot_114 жовтня ми святкуємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День створення УПА, а також День захисника України.

“Немає життя без України, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі”, – такими словами розпочався урок історичної пам’яті “За землю, за волю, за козацьку долю” який відбувся 13 жовтня в приміщені бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецьк, 188).

Наша ненька-Україна може по праву гордитися своїм народом, пишатися своїми синами і доньками за почуття глибокого патріотизму, за їх щиру любов і вірність, за готовність до самопожертви.

Під час уроку бібліотекарі розповіли як виникло українське козацтво, про життя та звитяги козаків. Згадали подвиги воїнів УПА. Хвилиною мовчання вшанували воїнів, які загинули на сході України в АТО.
Діти взяли участь у вікторині “Козацькому роду нема переводу”.

Присутні з задоволенням знайомились з книгами, які були представлені на книжковій виставці “Ми роду козацького діти. Землі Української цвіт”, на якій були представлені книги Б. Гаврилів “Козацтво і Західна Україна”, І. Крип’якевич “Пригоди малих козаків”, В. Гітін “Орден козацького лицарства”.
Захід підготовила і провела Романюк У.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top