«У вітах шумить вітер про повстанську армію»

З духу одвічної стихії і волі народу народилась Українська Повстанська Армія, яка вписала вагому сторінку в історію боротьби українського народу за свободу і незалежність.

11.10.2018 р. в  бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було розгорнуто книжкову виставку-пам’ять «У вітах шумить вітер про повстанську армію»,  приурочену знаковій події в історії національно-визвольних змагань українського народу – 76-й річниці Української повстанської армії . Експоновані видання розкрили історію УПА, її дії у визвольній боротьбі українського народу за самостійну соборну державу, спогади командирів, познайомили читачів, які завдання перед собою ставила УПА, яку роль вона відіграла у часи Другої світової війни, якою була її боротьба із гітлерівською окупацією та протистояння з НКВС.

Виставка також була представлена на літературно-музичній композиції «Славетні повстанці України» у міському Народному Домі (вул. Вовчинецька, 188).

Особливою зацікавили присутніх книги сучасних авторів: В Шкляр «Залишенець», В. Шкляр «Троща», А. Кокотюха «Червоний», Ю. Вовк «Пам’ять крові».

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top