«У срібнім сяйві прожитих років»

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50-ю Генеральною Асамблею ООН. В цей день є можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Кажуть, про зрілість суспільства можна судити з того, як воно ставиться до дітей і людей літнього віку. Адже старі люди — наше минуле, а діти — майбутнє.

      1 жовтня працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради разом з бібліотекарем ЗОШ №10 провели з учнями 4-в класу урок доброти «У срібнім сяйві прожитих років».

      Мета заходу: виховання людяності, милосердя, співчуття і шанобливого ставлення до людей похилого віку.

Бібліотекар розповіла присутнім про найцінніше, вічні людські скарби – доброту, людяність, милосердя.

      Присутні дізнались, що в Україні проживає майже 2 млн людей похилого віку, які потребують уваги опіки, любові. Допомогти іншому – це значить принести дрібку добра, шматочок сердечності, крапельку милосердя. Також учням були прочитана Християнська притча про шанобливе ставлення до старших людей.

      Дітям було дано завдання підібрати синоніми до слова «доброта», та розповісти, що означає бути людиною. Присутні залюбки розповідали, яку добру справу вони зробили останнім часом. Згадували казки які починаються словами «Жили були дід і баба».

Усі успішно пройшли тест «Хвилинка для роздумів», який продемонстрував, що діти поважають і люблять своїх дідусів і бабусь.

      Бібліотекар шкільної бібліотека познайомила присутніх з книгами представленими на тематичній полиці “Добро і милосердя в нас і поруч з нами”.  

Спілкування було теплим і невимушеним.

Відповідальна Іванишин А-Б. М

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top