Флешмоб “#Парость_молодая”: шукаємо молоді поетичні таланти

21 березня відзначається Всесвітній день поезії, започаткований ЮНЕСКО у 1999 році. Цей День,  покликаний привернути увагу світової спільноти до поезії як направду сучасного мистецтва, відкритого людям.

Самовираження  особистості може бути різним: мистецьке полотно, музичні варіації, пісня, танок, поезія. Поезія – це витончений стан душі. Коли людина переживає особливі події, емоції, злети і падіння, в душі наростає отой високий дев’ятий вал. Світова  поетична антологія  містить безліч шедеврів, справжніх перлин. Українське поетичне слово має свою ідентичність, свій колорит, свою етнічну образність. Золотими літерами вкарбовані в літературу імена Т. Шевченка, Л. Українки, І. Франка, Л. Костенко, В. Симоненка, Д. Павличка. Ми, бібліотекарі, маємо чудову можливість не тільки оберігати ці скарби, а й сповна насолоджуватися ними. З особливим трепетом читаєш поетичні рядки, як відверту ліричну сповідь душі. 

 

Дивосвіт поезії вабить багатьох. Мабуть, кожен хоч раз та пробував віршувати, створював рими, поетичні образи, яскраві метафори. Бібліотекарі не виняток, потяг до творчості, до поетичного слова у нас закономірний, адже ми щодня серед книг, в царині поетичного слова і пробуємо писати самі. Вважаємо, що кожна поетична спроба має право на життя в певному просторі. Як важливо, щоб перші проби пера були помічені і підтримані чи то другом, чи мудрим наставником, чи доброзичливим критиком. Образно кажучи, ота молода парость, що тягнеться вгору, потребує і світла, і теплих дощів, а головне – доброго грунту. І цілком ймовірно, що той ніжний несміливий паросток надійно вкорениться, забуяє, дасть рясний плід. 

18.03.2021 році о 14.00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика,5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в платформі ZOOM до Всесвітнього дня поезії відбувся своєрідний флешмоб “Парость молодая…”: шукаємо молоді поетичні  таланти в бібліотеці!”. Бібліотекарі читального залу запросили своїх молодих колег та їх друзів до читання власних авторських поезій. Свій щирий поетичний доробок користувачам презентували працівники бібліотечної системи: Юлія Каюда, Зоряна Петрик, Оксана Дубовська, Настя Іванишин. Кожен з них має свій стиль і манеру віршування: хтось вправно оперує яскравими образами, хтось своєю лірикою торкається найсокровенніших струн душі і зворушує до сліз, а хтось вражає глибокою не по роках  мудрістю. Вважаємо, що такі заходи сприятимуть розвитку поетичних талантів, заохочуватимуть до поетичних спроб і варіацій. Тож побажаємо учасникам події творчого натхнення, яскравих поетичних образів, бажання творити… І, звичайно, публікацій,  визнання та шанувальників. А головне – внутрішньої насолоди від віршування.

Шановні користувачі! Дозвольте адресувати вам експромт-меседж: читайте поезію, пишіть вірші, обмінюйтеся поетичним словом зі своїми друзями, декламуйте з великих і камерних сцен, популяризуйте поезію, використовуйте для цього найрізноманітніші платформи. Нехай поезія стане окрасою наших непростих буднів!
Приєднуйтеся до наших поетичних читань за хештегом: #Парость_молодая

Модератор події – Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top