Фольклорне свято: “Новий Рік з Василем та Маланкою”

14 січня відзначають день святителя Василія Великого. Це свято має безліч назв: Щедрий вечір, Старий Новий Рік, день Маланки або свята Василя. Святий Василій закликав народ любити ближніх, допомагати біднякам. Він прославився як автор безлічі богословських текстів і законодавець чернецтва.

14 січня 2022 року у бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська, 14) вано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спільно з учасниками ГО «Об’єднані любов’ю» відбулося фольклорне свято: «Новий Рік з Василем та Маланкою».

На початку заходу бібліотекарі провели екскурсію по бібліотеці, розказали її історію. Присутні слухали легенду про Василя і Маланку, а також їхні традиції. Захід відбувався під супровід колядок.

Також бібліотекарі провели майстер-клас: «Сердечко з мистецтва орігамі». Орігамі-серце можна використовувати в якості подарунка своїй мамі або бабусі, або усім кого любите і це буде прекрасний подарунок.

Всім учасникам майстер-класу дуже сподобалось виготовляти сердечко своїми руками. 

А на кінець заходу усі учасники представили свою виставу: «Різдвяний Вертеп». Вони засівали, колядували, а також щедрували. Отож нестримні танці та жартівливі сценки запам’ятаються бібліотекарям та артистам на все життя, адже це наші традиції, які передаються із покоління в покоління і їх не слід забувати.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №2.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top