“Франкове місто – наша рідна доля”

Івано-Франківськ – одна із туристичних родзинок Західної України. Це місто – приклад того, як  за кілька років можна змінити вигляд вулиць, парків та навіть маленьких скверів. Затишне місто вже стало улюбленим для багатьох туристів, вони повертаються сюди знову і знову, щоб поблукати вуличками міста. А їх тут – не багато, не мало – 500. 

6 травня 2021 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели до Дня міста для широкого кола користувачів  краєзнавчу мандрівку “Франкове місто – наша рідна доля”.

 Щоб мешканці та гості міста могли більше дізнатися про його історію, відчути його атмосферу та здійснити прогулянку старовинними вуличками, бібліотекарі рекомендували книги відомих краєзнавців В. Грабовецького, М. Головатого, Б. Гавриліва, Р. Діди, І. Бондарева та ін.  З книгою Р. Діди “Алеями міського парку” можна пройтися липовою алеєю вулиці Шевченка до найдавнішого у місті парку, який є улюбленим місцем відпочинку франківчан вже понад двісті років. 

Заглибитися в історію Станіславова часів  Речі Посполитої і Австрійської імперії допомогли дослідження І. Бондарева та М. Головатого “Івано-Франківськ: погляд крізь століття”. Чудова підбірка давніх поштівок та сучасних фото яскраво ілюструє, як змінилося наше місто за останніх 100 років. Неймовірні світлини А. Третяк з фотоальбому “Мандрівки Івано-Франківськом” відкрили чарівні миттєвості сучасного міста. А щоб мандрівка була не тільки цікавою, а й пізнавальною, бібліотекарі підготували для користувачів книжкову виставку “О мій Франківськ! Маленький мій Париж”. Присутні здійснили прогулянку разом з книгою І. Бондарева та М. Головатого “Івано-Франківськ: погляд крізь століття”. Старовинні листівки та сучасні фото, історичні факти та легенди, таємниці вулиць старого міста  зацікавили читачів вже з першої сторінки. У книзі розкривається історія центральних вулиць Івано-Франківська, досліджується родовід більше сотні споруд, які формують неповторне обличчя міста на Бистрицях. Кому належали шикарні особняки й вілли, які пристрасті вирували за холодними кам’яними фасадами, чи пов’язані якісь таємниці та легенди з конкретними будинками – на ці питання допитливий читач знайде ґрунтовну відповідь. Не менш цікавими і пізнавальними є книги наших краєзнавців В. Полєка, І. Монолатія, М. Мицана. Приходьте та дізнавайтеся більше про своє місто. 

Для тих користувачів, які не змогли відвідати бібліотеку, бібліотекарі підготували відеопрезентацію, щоб всі охочі здійснили віртуальну прогулянку і відвідали найцікавіші місця рідного міста. 

Відповідальна за проведення Озарко М.М., Сайко А. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top