Хвилина духовності “Нині день ясний, блискучий – День Народження Христа!”

Різдво Твоє, Христе Боже наш, засвітило світові світло розуміння: в ньому бо ті, що звіздам служили, від звізди навчилися поклонятися Тобі – Сонцю правди, і пізнавати Тебе – Схід з висоти. * Господи, слава Тобі. (Тропар Різдва)

Діва днесь преістотного родить
і земля вертеп неприступному приносить.
Ангели з пастирями славословлять,
а волхви зо звіздою подорожують,
бо ради нас родилося дитя мале – превічний Бог.
(КондакРіздва, глас 3)

Різдво Ісуса Христа є одним із найбільших християнських свят. Воно ознаменовує нову еру відносин людини з Богом. Те, що колись здавалося абсолютно не реальним – сьогодні стає доступним для кожного. Сьогодні починається нова історія людства. Саме народження довгоочікуваного Месії принесло цю зміну. Народження Ісуса було пророковано ще за багато століть до цього. Але разом із тим воно було глибоко приховано. Із канонічних текстів Євангелія ми не отримуємо точної дати народження Сина Божого. Бо не в цьому суть, вона зовсім в іншому, адже саме з воплоченням Божого Слова почався процес відкуплення людини. Тому Різдво для нас є не просто великим якимось празником – але цілим поворотнім пунктом в історії всього людства. І ми повинні пам’ятати про це. Про те, що сьогодні Бог доказує нам свою батьківську любов посилаючи на землю свого Єдинородного Сина. 

Різдво Ісуса є святом любові. І ця любов, котру приніс на землю народжений Месія, зобов’язує нас до внутрішнього відродження, до оновлення усього сущого. Тому, у світлі цього свята ми повинні, насамперед, прагнути до очищення наших душ, до покаяння і всепрощення. Вийти із духовної темряви і прямувати до світла, єднаючись в одну християнську родину. Тож у цей на​дзвичайно складний час ми всі повинні пройнятися духом любові й будувати нове життя у світлі Христових заповідей і моралі. І нехай оцей всемогутній, преображаючий дух світлого Народження Христа запанує в наших серцях!

І от у передсвяття Різдва Христового у бібліотеки-філії №11 ( с.Угорники, вул. Просвіти 4) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена хвилина духовності “Нині день ясний, блискучий – День Народження Христа!”

Сьогодні змінилися світу закони,
І слово своє давно дане колись.
Наш Бог задля спасіння людини –
Людиною стати готовий на мить.
Звіщаю Вам люди, цю добру новину,
Що Вам народився нині Христос.
Ідіть – привітайте малу цю дитину,
Бо Він прийшов спасти Вас усіх!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top