Хвилина пам’яті «Небесна сотня – то в серцях вогонь, що гаряче палав за Україну»

Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини й дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні.

Щороку в Україні 20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року).

З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 18 лютого відбулась хвилина пам’яті «Небесна сотня – то в серцях вогонь, що гаряче палав за Україну».

Бібліотекарки протягом дня розповіли користувачам про трагічні події Революції Гідності, боротьбу за свободу, за демократичні права українців, загиблих героїв, та перемогу надвисокою ціною – ціною життя людей. Вшановуючи пам’ять героїв Небесної Сотні, ми згадали і наших земляків-героїв: Гурика Романа, Дідича Сергія, Дмитріва Ігоря, Калинюка Богдана, Костишина Михайла, Мойсея Василя, Ткачука Ігоря, Шеремети Василя, Мойсея Василя які віддали своє життя за Україну.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Небесна Сотня! То великий гарт. Символ правди, совісті, свободи», на якій представлені книги: «Пам’яті Небесної Сотні», «Івано-Франківськ – місто героїв», «Євромайдан: хроніка відчуттів», «Євромайдан. Лірична хроніка», О. Букатюк «Мадонна майдану», Процюк С. «Під крилами великої Матері»і інші.

Герої не вмирають! А живуть в наших душах, торкаються струн нашого серця. 

Ми закликаємо вас згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.  Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top