Хвилина пам’яті “історія написана Кіборгами”

Щороку 16 січня вшановують пам’ять захисників Донецького аеропорту. Дату було встановлено за ініціативою українських воїнів, які 242 дні тримали оборону аеропорту. День пам’яті відзначають з 2018 року у різних містах України 16 січня (рідше 20 чи 21 січня). В обороні цього стратегічного об’єкта брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Тому пам’ять присвячена усім, хто захищав Україну в ті трагічні і важкі дні.

Бої за аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчились після повної руйнації старого та нового терміналів.

Щоб вшанувати їхній подвиг, бібліотекарі Абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, провели хвилину пам’яті “Історія написана Кіборгами”, де ознайомили користувачів із подіями травня 2014 – січня 2015 років і продемонстрували їм відеоролик.

Бої за Донецький аеропорт – одні з найзапекліших у війні на сході України – тривали з травня 2014-го до 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ і проросійським бойовикам, затято відстоюючи рідну землю. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а захисники терміналів отримали почесне ймення «кіборги».

«Кіборги вистояли, не встояв бетон» — вираз, що увійшов в історію разом із подвигом бійців України. Сепаратисти, які були шоковані, що живі люди могли так довго і стійко боронити будови аеропорту, прозвали українських захисників ДАПу «кіборгами». Ця назва уособлює стійкість, безстрашність і непереможність. А сам форпост українських кіборгів став символом української мужності та оплотом українського духу.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top