Хвилинка-спомин “В’ячеслав Чорновіл – борець за права людини”

Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка. ганьба і знову довга дорога до волі.
  В.Чорновіл                                                                         

В історії українського суспільства є особистості, завдяки яким Україна стала незалежною. До таких людей передусім належить В’ячеслав Чорновіл – полум’яний борець за справедливість, за волю та щастя народу. Він пройшов великий та складний життєвий шлях, до останку відданий служінню ідеалам свободи і демократії.

25 березня минає 22 роки з дня загибелі В.Чорновола. У бібліотеці-філії №7 (вул.Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради до цієї дати була підготовлена хвилинка-спомин “В’ячеслав Чорновіл – борець за права людини“. В’ячеслав Чорновіл разом з іншими видатними діячами започаткував національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів, член Української Гельсінської групи. Кілька разів ув’язнений за “антирадянську пропаганду”, перебував у таборах суворого режиму. Щоб осягнути справу Чорновола потрібен час, себто зробити те, що нам не вдалося зробити за його життя. Про життя і діяльність політичного діяча,  ви зможете дізнатися з книжкової виставки “З когорти незламних борців”, яка представлена у нашій бібліотеці.

                      

Відповідальна за проведення : Васіна М.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top