“Це слово співуче – криниця, дзвінкої води холодок”

28 листопада в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи,11А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з учнями 4А класу ЗОШ №4 було проведено засідання природничого клубу “Паросток” скарбничка цікавих знань “Це слово співуче – криниця, дзвінкої води холодок”. 

З космосу Земля здається блакитною – так багато на ній води. Більша частина поверхні Землі вкрита водою. Вода є всюди. Вода є в джерелах і струмках, річках і озерах, морях і океанах, під землею та високо в хмарах.

Вода за давньоукраїнськими віруваннями, найвеличніший дар неба Матері-Землі, бо вода оживляє її та робить плодючою. 

Школярі уважно слухали розповідь бібліотекаря про цілющі властивості води. Працівники бібліотеки були приємно здивовані знаннями дітей про воду – учні знають, що Водохресна вода має найбільшу силу. Засідання природничого клубу пройшло у формі діалогу. Кожна дитина мала змогу поділитися своїми знаннями про воду. Школярі знають, що вода має здатність вбирати інформацію. До води потрібно відноситися з повагою, не можна біля криниці, чи просто біля води сваритися, вживати погані слова. Вода вбирає і запам’ятовує, як позитивну, так і негативну інформацію. Чистотою своїх думок людина здатна поліпшити власне здоров’я і очистити навколишній світ. Наші предки  ще багато років тому знали про ці властивості води. Народна медицина стверджує, що перенесення “енергії життя” в живому організмі здійснюється за допомогою води. Знання наших предків про цілющі властивості води на багато тисячоліть випередили останні наукові дослідження вчених.

Діти активно відповідали на питання вікторини “Водиця – усьому цариця”. 

З цікавістю діти переглянули підводний світ морів та океанів з допомогою окулярів віртуальної реальності.

В кінці засідання природничого клубу “Паросток” учні переглянули літературу біля тематичної полички “Вода – джерело життя на Землі”.

Відповідальні за проведення Гашевський Т.Д., Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top