“Чисті душі, що злетіли в небо”

19 лютого 2021 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся героїчний етюд “Чисті душі, що злетіли в небо”.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на Небі.

Бібліотекарі підготували виставку-вшанування “На варті наших душ Небесна Сотня”. Користувачі бібліотеки переглянули книги, газетні та журнальні публікації, щоб ще раз пригадати буремні події лютого 2014 року. 

Борітеся – поборете![текст]: поетика революції/ уклад. та автор передмови О. М. Уліщенко. – Х.: Віват, 2014. -96 с.

Герої революції Гідності [текст]. – Івано-Франківськ: Місто-НВ, 2015. – 132 с.:іл.

Євромайдан: хроніка відчуттів [текст]: есе/ Т. Прохасько, І. Ципердюк, Ю. Андрухович. – Брустурів: Дискурсус, 2014. – 156 с.

Івано-Франківськ – місто героїв. – Івано-Франківськ: Місто-НВ, 2020. -248 с.:іл.

Кокотюха А. Вогняна зима [текст]: роман/ А. Кокотюха. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 352 с.

Середюк О.  Україна. Хроніка подій: від Майдану до АТО/ О. Середюк. – К., 2015. – 338 с.

Филипчук З. День і ніч навколо багаття [текст]: роман/ З. Филипчук. – Л.: Апріорі, 2015. -204 с.

Фіалко Н. Коли брати стають ворогами…[текст]: повість-есей/Н. Фіалко. -Т.: Навчальна книга-Богдан, 2016. – 368 с.

Бібліотекарі підготували відеопрезентацію і запропонували присутнім переглянути одну із сторінок нашої сучасної історії. Також читачі бібліотеки читали вірші із книги  “Борітеся – поборете: поетика революції”.

Згадали у молитві усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять про них згуртує нас, живих, дасть силу, мудрість, наснагу для розбудови вільної, багатої  України. Маємо пам’ятати своїх Героїв, бо герої творять дійсність, герої формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоби осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію.  

Матеріали підготувала Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top