Читацький міні-марафон “Згадай їх усіх замордованих, вбитих і гідно живи їх життям недожитим”

11 травня 2015 р. о 12.00. в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) розпочався читацький міні-марафон “Згадай їх усіх замордованих, вбитих і гідно живи їх життям недожитим”, присвячений 70-річчю ПЕРЕМОГИ над нацизмом у ІІ світовій війні та року Ветеранів війни.

Впродовж дня бібліотекарі запрошували усіх відвідувачів переглянути виставку “ 1939 -1945 р.р. — ніколи знову. Друга світова війна: український внесок, український подвиг, українське бачення”

Таким чином широкого кола читачам, особливо дітям і дорослим пропонували дізнатися цікаву інформацію про воїнів-танкістів, пілотів, моряків, медсестер, ордени та медалі, факти, дослідження, роздуми експертів за допомогою матеріалів з виставки.

А саме, — статтей: Ю.Федунишин “Жива рана болить”(газета “Репортер”. — 2015. –7трав.); В.Кіпіані “Вісім мільйонів українців забрала Друга світова війна” (“Газета по-українськи”. –2015. –8трав.); І.Сюндюков “Нещадна память перемоги”, Спогади Віктора Астафєва “Про ціну життя та смерті” (газ. “День”. — 2015. –24-25 квіт.); В.Яхнівський “Знати, щоб пишатися” (журнал “Країна знань”. –2014. –№9-10).

Читачі, в свою чергу, згадували про дідусів, про знайомих воїнів АТО. А колишній розвідник Васільєв Семен Іванович, наш користувач, поціновувач преси, розповідав про пошану до загиблих воїнів як з боку ворожої так і української армії ( їх поховання здійснювали з почестями і салютами), надаючи перевагу розповідати про війну щось позитивне. Він оповідав про розвідувальні операції, про мудрих і второпних командирів, завдяки яким солдати залишалися живими.

Наразі перед громадськістю стоїть величезне завдання: доносити населенню правду про вирішальний внесок українців у Перемогу над нацизмом у Європі. І в цьому можуть допомагати бібліотеки, популяризуючи нові дослідження та факти на шпальтах періодики. Читацький міні-марафон проходитиме до 19.05. 2015р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top