«Чорнобиль – довгий слід трагедії»: година пам’яті

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія. Реактор четвертого енергоблоку вибухнув, радіоактивні частки йоду, стронцію та цезію поширилися на північну частину України та територію інших країн.

26 квітня 2023 року працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели в коледжі готельного сервісу і туризму, годину пам’яті «Чорнобиль – довгий слід трагедії». Цей захід, як промінець пам’яті, освітив такий вже далекий, але болючий спомин про події 1986 року, коли мирний атом вийшов із під контролю людини і наніс страшний удар, одним махом перетворивши квітучі міста у пустку і розруху, а людські долі у смуток і біль.
Працівники бібліотеки-філії №4 розповіли про героїв-пожежників, про боротьбу із пожежею реактора та наслідками опромінення всіх вогнеборців Чорнобильської АС.
Завідувачка бібліотекою коледжу Уляна Зіновіївна Перепічка презентувала книжкову виставку та провела огляд представлених на ній книг.
Керівник групи ПАП-2 Оксана Михайлівна Клюба , розповіла про Чорнобильську зону в наш час.
Це найбільша в історії людства техногенна катастрофа на АЕС локального характеру, але з глобальними наслідками. Її відлуння ми відчуваємо і зараз.
Була підготовлена і представлена книжкова викладка літератури «Там смертю дихає отруєна трава і плаче стронцієм поранена калина».

Відповідальні за проведення: Ліктей Н.К., Лесик Л. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top