“Чорнобиль наша – печаль і скорбота”

Ти відомий сьогодні кожному-
Не ім’ям своїм, а бідою.
Тою вулицею порожньою
Понад прип’ятською водою…
Мій Чорнобиль! Зелений пагорбе!
У якому ти жив сторіччі?
Запеклись перестиглі ягоди,
Наче кров на твоїм обличчі.
Білий І.

26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.

Так, сьогодні бібліотека-філія №10 (с.Вовчинець, вул, Вовчинецька,35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури ради спільно з Будинком культури пригадуючи ті жахливі хвилини, переглянули відеоролик про страшну трагедію 1986 року та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, тих хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Першою спробою реального відтворення драматичних подій на чорнобильській землі стала документальна повість Ю. Щербака «Чорнобиль»(К., Дніпро, 1989р.). У видавництві «Рад письменник» вийшов друком роман В. Яворівського «Марія з полином у кінці століття» (К., 1998р.) про трагічні події на чорбильській АЕС розповідає збірник документальних  і художніх творів «Фантом». З’явилися численні публіцистичні та поетичні твори: дзвони Чорнобиля не замовкають, трагедія не віддаляється, вона щодень стукає у двері – вибухом, захворювань, спустошеними землями, непотамованим людським нещастям.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top