“Чорнобиль. Трагічна історія”

26 квітня в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проведено інформаційний дайджест “Чорнобиль. Трагічна історія”, присвячений 35-й річниці пам’яті аварії на ЧАЕС. 

Аварія на Чорнобильській АЕС – найбільша ядерна техногенна катастрофа в світі, яка сталася у ніч з 25 на 26 квітня (о 1:23) 1986 року. Під час планового відключення реактора, що тривало 20 секунд, різко стрибнула напруга в 4-му енергоблоці АЕС, внаслідок чого стався тепловий вибух, який призвів до жахливих наслідків.

Аварія спричинила радіоактивне зараження в радіусі 30 км. Забруднена територія площею майже 160 тисяч квадратних кілометрів. Постраждали північна частина України, Білорусь і захід Росії.

В умовах глобалізації і взаємозалежності країн світу вихід із-під контролю ядерної, хімічної та біологічної промисловості здатний завдати людству великих жертв і руйнувань. За 35 років вдалося багато переоцінити свої можливості, досвід і знання  як українцям, так і світовим націям. Про це розповідають матеріали книжкової виставки та відеопрезентація інформаційного дайджесту “Чорнобиль. Трагічна історія”.

Підготувала Араджіоні С.П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top