Шевченкові дні на абонементі ЦБ

Screenshot_2Тарас Шевченко…Нас просто не існує без нього, у ньому велика історія, усе буття і всі наші мрії. Україна – це Тарас Шевченко, Тарас Шевченко – це Україна. Уявити себе без Шевченка українцеві все одно, що бути без неба над головою. Він – вершина нашого родового дерева. В березневі дні, вшановуючи Великого Кобзаря, виховуючи любов і повагу до світлого образу Шевченка-поета та його спадщини, працівники абонементу ЦБ (вул.К.Данила,16) провели ряд заходів:

-06.03.-13.03.2016 року відбувся аудіо-тиждень з Великим Кобзарем “Слухайте голос безсмертний Тараса…”Користувачам бібліотеки, поціновувачам живого слова були запропоновані поетичні речитації та музичні твори до слів Тараса Шевченка у виконанні академічних колективів, окремих виконавців і молодіжних музичних гуртів.(Для прослуховування використано DVD збірник пісень та поезій “Тарасова криниця”, який є частиною культурно-мистецького проекту “Обирай українське”, започаткованого за ініціативи І. Равренчука, Л. Никорака, І. Гузика, І. Калиниченка та А. Гелети;

Screenshot_1-14.03-20.03.2016 року відбувся тиждень читання безсмертного “Заповіту” Т. Шевченка англійською мовою.Цього тижня виконання твору Кобзаря, що єднає минуле, теперішнє і майбутнє було незвичним, бо в рік вивчення англійської мови в Україні, (яким є 2016 рік) слово геніального поета звучало не тільки українською мовою, а й англійською. І пригадались слова Т. Поплавської:”…Теє слово пророче світом нині летить…”, пригадалось Шевченкове:”І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь”.

Тож слухайте, вивчайте і насолоджуйтесь глибоким, нетлінним словом українського Генія, яке будуть знати наступні покоління не тільки України, а й усього світу, а ми пишаємось славою Твоєю, наш поете!

Заходи призначені для широкого кола користувачів бібліотеки, відповідальна за проведення заввідділу обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top