Шевченківські читання “Слово, пісне, думо Кобзарева, ти окраса й суть мого життя”

Слава про видатних людей живе доти, допоки їх пам`ятають.  У березні увесь світ вшановує пам`ять видатного українця, видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Тараса Григоровича Шевченка. В цьому році виповнюється 207 років від дня його народження. Важко переоцінити значення творчості Тараса Шевченка для української літератури. Він глибоко розкрив душевне багатство українського народу, осмислив минуле, сучасне й майбутнє України. Літературна спадщина Тараса Шевченка, центральну роль якої посідає збірка поетичних творів «Кобзар», по праву вважається основою української літератури. Вся творчість Великого Кобзаря, якою він полонив серця мільйонів людей, зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини. 

З метою вшанування пам’яті великого українця, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради організували шевченківські читання “Слово, пісне, думо Кобзарева, ти окраса й суть мого життя”. Проведення таких читань стало доброю традицією в нашій бібліотеці. В цьому році, в зв’язку з карантинними обмеженнями, захід відбувся у форматі онлайн. Участь взяли як діти, так і дорослі, були прочитані  такі вірші: «Думи мої, думи мої», «Тече вода з-під явора», «Село», «Думка, «Вітер з гаєм розмовляє», «Сон».

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Хай дух Шевченка об’єднає нас». На ній підібрана література, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Вона призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості. Виставка діятиме до кінця місяця.

З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — це одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців. Зараз його слово правди, слово віри допомагає нам у боротьбі за волю України. Ті звернення до волелюбного народу, які звучали понад 150 років назад, стали надзвичайно актуальними для сучасної України.

“Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!, –
За вас правда, за вас слава
І воля святая!”

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top