«Щоб серце відгукнулось на красу…»

Природа – єдина книга, 

що укладає глибокий зміст на усіх своїх сторінках.

Й. Гете

Населення планети все більше відчуває тривогу за екологічний стан Землі. Учені шукають шляхи вирішення проблем – оздоровлення Планети, створюють нові технології. Але величезна робота зі збереження природи повинна розпочинатися з перебудови нашої свідомості. Якщо ми хочемо бачити планету екологічно здоровою, то екологом повинен бути кожен у своєму житті, у своїй професії. І розумний спосіб розв`язання проблеми – еколого-просвітницька діяльність, виховання екологічної культури.

Така діяльність є – одним з основних напрямів діяльності бібліотек системи. Наші користувачі повинні рости з переконаннями, що людина й природа – неподільний живий організм, і якщо знищити хоч одну якусь частину, то загине все інше. Маючи таке багатство, як книга, бібліотеки  не мають права не приділяти уваги екології і людині, не бути причетними до їх духовного відродження.

09.07.2020 р.  о 13:00 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували екологічний калейдоскоп «Щоб серце відгукнулось на красу…», в якому ознайомили онлайн-користувачів та відвідувачів читального залу з актуальними екологічними проблемами та шляхами їх вирішення. 

З метою ознайомлення інтернет-користувачів зі сучасними екологічними проблемами, бібліотекарі підготували тематичне відео «Щоб серце відгукнулось на красу…»

Для різних груп читачів бібліотекарі підготували літературу, представлену на книжковій виставці «Ми – люди, поки є природа!»:

Єрмішев О.В. Функціонально-екологічна експертиза як метод екологічного контролю регіону / О.В. Єрмішев // Довкілля та здоров’я. – 2020.  –  №2. –  С. 38–40. 

Миронюк С. Національний природний парк «Дністровський каньйон» відзначає своє 10-річчя  / С. Миронюк//  Екологічний вісник. – 2020. – № 1. – С. 15–19.

Хосе Тордойя Рохас. Аби жити в гармонії з природою, треба починати з себе / Х. Т. Рохас //  Світогляд. – 2020. –  №2. – С.60–62.

Бережімо природу, адже майбутнє наших дітей – у наших руках!

Відповідальна за захід Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top