Ювілейна зустріч “Літературний портрет Василя Бабія”

  Василь Іванович Бабій – український письменник, краєзнавець, народився 12 січня 1949 року в селі Серафинці, Івано-Франківської області. Навчався на історико-педагогічному факультеті Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника, викладав історію у Меньківській школі І-II ст. на Жито­мирщині, Росільнянській середній школі на Івано-Франківщині, працював учителем та директором Хмелівської ЗОШ І-ІІ ст. Богородчанського району Івано-Франківської області.

Був депутатом Івано-Франківської обласної ради 1-го демократичного скликання. У його творчому доробку більш ніж 150 книжок і брошур різноманітної тематики від краєзнавства до гумористики. Йому притаманне гостре реагування на події та виклики сучасного українського життя. Окрім того, Василем Бабієм засновано ще дві серії книг «Серафинецька бібліотека», в яких видано підручник «Історія Хмелівки», за яким викладається факультатив у школі (вперше в Україні). За ініціативою письменника в Богородчанах споруджено десять пам’ятників і пам’ятних знаків.

В селі Лисівка організовано кімнату-музей М. Яцківа, споруджено пам’ятну дошку. 25.01.2024 року о 15:00 годині в читальному залі ЦБ  (вул. Пилипа  Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради організовано та проведено ювілейну зустріч “Літературний портрет Василя Бабія” з нагоди сімдесяти п’яти років від дня народження письменника. Презентацію розпочала бібліотекар читального залу Оксана Дубовська. Захід пройшов в атмосфері творчого конструктивного діалогу. Учасники заходу залюбки поринули у книжковий екскурс, який підготували бібліотекарі. Письменник, педагог, краєзнавець, просвітянин, журналіст, член Товариства письменників і журналістів ім. Івана Франка, лавреат кількох літературних премій, серед яких премія ім. В. Стефаника та І. Франка,  Василь Бабій ознайомив присутніх зі своїм творчим доробком. Його повісті, оповідання, гуморески друкували майже всі відомі українські  літературні часописи, за винятком тих, куди автор не посилав їх. Гуморески Василя Бабія звучать на екранах телебачення, на радіо, на багатьох сценах області та України. Записано три аудіокасети з гумором у виконанні І. Чепіля та театру мініатюр «Кум». 

Відповідальна за проведення заходу Дубовська О. П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top