Ювілейна посвята класику “У слові мудрість і душа народу”

  22 грудня 2023 року у бібліотеці-філії № 7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася ювілейна посвята класику “У слові мудрість і душа народу” до 190-ї річниці зі Дня народження видатної української письменниці Марка Вовчка, продовжувачки традицій Т.Г.Шевченка. Творчість Марка Вовчка становить велику цінність у скарбниці класичної культурної спадщини. Твори письменниці пройняті глибокою любов’ю до народу, палким прагненням бачити його вільним і щасливим.

Як підкреслювали критики: “Устами Марка Вовчка говорить вся Україна з її чарівною природою і зі своїм поетичним народом, який любить своє минуле, свою волю і свою поезію…” Глибоке відображення народного життя, створення яскравих образів-типів, майстерність композиції творів, оригінальна розповідна манера, чарівна, добірна мова – усе це забезпечило творчості письменниці одне з визначних місць в українській літературі.

Для користувачів бібліотеки оформлена книжкова виставка “Класики українського слова”,  де представлені книги М.Вовчка і література про неї.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top