“Як умру, то поховайте… на Вкраїні милій”

22 травня 2017 року о 12.00  на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) до дня перепоховання Т.Г. Шевченка відбулася  експрес-інформація “Як умру, то поховайте… на Вкраїні милій” в палітрі ювілейних і пам`ятних дат.

Бібліотекар нагадала користувачам бібліотеки, що в цей день 1861 році після того, як п`ятдесят вісім днів прах Т. Г. Шевченка перебував у Петербурзі, його домовину, згідно з заповітом, було перепоховано на Чернечій горі поблизу Канева.

Влада, щоб відволікти громадську увагу від 22 травня, ухвалила офіційно вшановувати Тараса Шевченка винятково у березні. Та 22 травня залишилося символом народного спротиву. Донині. Як і безсмертне Шевченкове: ”Борітеся – поборете”.

Перевезення праху Т.Шевченка з Петербургу до Канева і поховання його на Чернечій горі свідчило про велику любов народу до свого співця.

Бібліотекарь підкреслила, що до кожного українця та й чужинця Тарас Шевченко приходить у різний час. І той, хто щиро відкриває Шевченковому слову своє серце і душу, збагачується і стає вищим, впевненішим, мудрішим і обачнішим.

Користувачам було цікаво ознайомитися з книжками на книжковій полиці:

Вічний як народ; П.Зайцев.Життя Тараса Шевченка; О.Кониський Тарас Шевченко -Грушівський; Б.Лепкий Життєпис Тараса Шевченка; І.Огієнко Тарас Шевченко;С.Чанін. Великий рід людини.

Захід призначений широкому колу користувачів бібліотеки, відповідальна бібліотекар ЦБ Лисенко Л.С.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top