Як цифрові технології роблять світ доступним для людей з порушенням зору

22.03.2021 року завідувач відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та обслуговування АБІС, Тарас Гашевський, прийняв участь в онлайновій конференції «Роль бібліотек у цифровій інклюзії» на тему “Як цифрові технології роблять світ доступним для людей з порушенням зору”.

Під час виступу Тарас Гашевський розповів про досвід реалізації проєктів “Вікно у світ” та “Інклюзія в бібліотеці”, що започатковані на базі бібліотеки-філії №4 (вул. Коновальця, 132а). Проєкт “Вікно у світ” від громадської організації жінок з інвалідністю “Біла тростина”  дозволив навчити людей з порушенням зору працювати на персональному комп’ютері за допомогою спеціального звукового програмного забезпечення. Завдяки реалізації ініціативи, комп’ютер освоїли 10 людей, які працювали у двох підгрупах по 5 учасників у кожній. На 16 комп’ютерах Івано-Франківської МЦБС було встановлено та налаштовано програмне забезпечення для роботи людей з порушенням зору.

Представниця компанії “Хуавей Україна” Аліна Севастюк підкреслила важливість співпраці та партнерства між бібліотеками та бізнес структурами, а також про можливості залучення волонтерів до бібліотечних заходів та реалізації проєктів.

Організаторами заходу були: ВГО Українська бібліотечна асоціація, секція «Бібліотека – на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку», Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека та компанія «Хуавей Україна».

Запис онлайн конференції «Роль бібліотек у цифровій інклюзії»:

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top