“Я обираю книгу”

2 квітня в усьому світі відзначається День дитячої книги. Щорічно в день народження датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена вшановується дитяча книга різноманітними літературними заходами, квестами, конкурсами.

Дитяча книга поруч з людиною з моменту її народження. З яскравою, красивою книгою малюк пізнає навколишній світ, світ речей, чує перші казки, вірші, оповідання, які читають мама й тато. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

Працівники центральної бібліотеки для дітей (вул. С. Бандери, 8) діляться з читачами відео відгуками шанувальників книг та читання та запрошує батьків на літературну онлайн кухню, де можна отримати поради щодо заохочення читання дітей.

Вже самостійно разом із книгою мандрує підліток у минуле і у майбутнє, вчиться дружити, кохати, вірити, допомагати – всім тим складним моментам, без яких неможливо відбутися у суспільстві. Про все на світі розповідає книга, для вмілого читача вона стає справжнім другом.

Давайте створювати навколо себе атмосферу книги, тоді читання стане важливою потребою нашого життя. Навіть більше: воно стане винагородою, а не обов’язком.

Батькам! Поради літературної кухні по читанню

  •          Тримайте книги на рівні очей дитини, нехай вона бачить обкладинку, а не корінець. Так дитина зможе швидше зацікавитися книжкою.
  •          Залишайте книги всюди, де можливо: на кавовому столику, на поличках, на кухні. Книги мають бути завжди під рукою, всюди з вами.
  •          Проявляйте творчий підхід до читання. Не потрібно встановлювати визначений час та місце для читання: читати можна вранці, ввечері, в парку, під час очікування тощо.
  •          Читайте разом. Влаштовуйте сімейні читання, коли кожен читає свою книжку, та читання вголос.
  •          Створить в домі затишні атмосферні куточки для читання: правильне світло, крісло-мішок чи просто м’яка подушка, поруч улюблена іграшка.
  •          Ходіть разом з дитиною у книжкові магазини, бібліотеку та дозволяйте їй самостійно обирати книгу.
  •          Радьте дитині обирати різножанрові книжки: енциклопедії, художні, про тварин, про видатних людей тощо.
  •          Заохочуйте дитину вести щоденник читання: купуйте їй цікаві записники для нотаток та малювання у ньому.
  •          Знайомте дитину з різними видами книг: коміксами, графічними романами, аудіо книгами та електронними.
  •          Не примушуйте дитину до читання: цей процес має викликати радість, цікавість, задоволення, але не нудьгу!    

Важливо знати! Досягнення кожної успішної людини починаються з книг, які вона вчасно прочитала.

Говоримо читанню  «ТАК!» Бажаємо всім гарного читання!

Відповідальна за підготовку заходу Томілова Л.І.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top