“Я слави не бажав…”

13 листопада 2017 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся літературний екскурс “Я слави не бажав…”, присвячений 145-річчю від дня народження Богдана Лепкого.

Бібліотекар розповіла дітям про життя і творчість Богдана Сильвестровича Лепкого — письменника, літературознавця, критика, видавця, редактора, перекладача, художника, педагога. За кількістю написаного Богдан Лепкий поступається в українській літературі тільки Івану Франкові. Його творча спадщина становить понад 80 власних книг. Учні дізналися, що писати Богдан Лепкий почав дуже рано. Ще в другому класі гімназії під впливом бабусиних оповідей написав поему про русалок, але сховав її під стріху, де вона й пропала. Згодом писав принагідно, на клаптиках паперу, на полях книжок та зошитів, серйозно ж готувався стати художником, з цією метою брав уроки в художника Юліана Панкевича… Богдан Лепкий ще з дитинства полюбив казки. У нього була нянька, яка знала безліч цікавих казок, усі вони запали в душу хлопця. А ставши письменником, написав багато казок. Деякі з них діти читали вголос.

 Богдан Лепкий виділявся чуйним серцем і вразливою душею, що чутливо реагувала на всі обставини. Тому його твори надзвичайно зворушливі та сумовиті, як і життя рідного народу, як доля України, над якою щиро вболівав.

Відповідальна за проведення Арабчук О. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top