“Івано-Франківськ: місто одягнене в славу століть”

Івано-Франківськ – це місто, що володіє чарами – місто, де дивним чином переплетені сучасність та минуле, спогади та мрії – місто, яке можна з легкістю обійти пішки, але воно спонукає затриматися надовго, бо воно має чим дивувати день за днем поспіль. Найбільшою цінністю тут є дух сучасності та історична атмосфера центрально-європейського провінційного міста. Усього кілька годин прогулянки принесуть незабутні враження, приємні спогади та позитивні емоції.

В рамках відзначення 359 річниці від дня заснування міста ІваноФранківська працівники абонементу ЦМБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запропонували користувачам  та жителям  міста калейдоскоп незабутніх вражень  “Івано-Франківськ: місто одягнене в славу століть”.

Родзинка калейдоскопу – жива виставка-мандрівка “Івано-Франківськ – місто-прогулянка”, тобто  міні  екскурсії по книгах виставки були представлені як бібліотекарем так і істориком. Краєзнавець, член НСКУ, старший науковий співробітник історико-меморіального музею О. Довбуша –  Володимир Бакала навів хронологію основних дат і подій, ознайомив з найцікавішими й найвизначнішими місцями Івано-Франківська, а бібліотекар розповіла про вулицю, на якій знаходиться бібліотека – вулицю Короля Данила за книгою Михайла Головатого “200 вулиць Івано-Франківська”, зокрема, виділила пам’ятки архітектури місцевого значення – давні кам’янички ( Будинок 3, (1910 рік), що належала власникові шкіряної фабрики Я. Маргошецу до 1935 року, будинок 22, давня кам’яничка 1910 року)  та інші цікаві споруди, що вартують уваги. Молодий поет Богдан Кирста прочитав вірш про місто із книги “Вечірні ми вулицями”.

Цікавим вкрапленням калейдоскопу незабутніх вражень стало представлення бібліотекарем творів івано-франківських письменників із книжкової виставки “Тобі, рідне місто, натхнення й талант” , зокрема,  ознайомили користувачів із чудовими зразками малої прози цьогорічної ювілярки Марії Вайно “Вулиця шляху” та “ Дім на вулиці Бельведерській”.
Доповненням до даного заходу стало знайомство з альбомом Сергія Петрича “Івано-Франківськ – графічні  нариси” та мистецьким  доробком молодих художників Ярослава Туріва і Мілени Вітровської.

Матеріали калейдоскопу незабутніх вражень,  допоможуть вам глибше пізнати дух міста, познайомитись з найцікавішими його місцями та залишать  незабутні враження. Адже ми дуже  любимо наше компактне, красиве, комфортне місто і, з радістю  хотіли поділитися інформацією і емоціями з вами, бо такого затишного, різноманітного міста, що надихає на кожному кроці, годі знайти.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів працівниками абонементу ЦБ – бібліотекаркою І кат. Данилів Л.В., бібліотекаркою Зіняк М.В. Відповідальні за підготовку та проведення – бібліотекарка ІІ кат.Микитюк У.С. завідувачка відділом обслуговування ЦБ – Кирста О. М.

Відеомонтаж Зіняк М.В.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top