“Івано-Франківськ: столиця Бандерівщини, цісарський шарм” (Ретро- мандрівка історичними місцями на абонементі ЦБ)

новый коллажБагато хто розглядає Івано-Франківськ лише як проміжний пункт на шляху до прикарпатських курортів та гірських маршрутів. Ще б пак, щойно прибувши на залізничний вокзал “Франика”, потрапляєш під пресинг маршрутників, які закликають без зайвих роздумів сідати в бус і їхати в Калуш, Яремче, Буковель та іншу Гуцульщину. Але не поспішай те, панове, в старому Станіславі теж є що подивитися, Він точно вартий того, щоб затриматись тут бодай на день.

18.04.16 р. в Міжнародний день пам’яток та історичних місць в 13.00 користувачам абонементу ЦБ була запропонована ретро-мандрівка історичними місцями. Бібліотекар детально розповіла про найцікавіші пам’ятки міста, а їх у чистому і затишному центрі старого Станіславова (про першу назву Івано-Франківська нагадують численні сувеніри), справді чимало. До того ж це зовсім недалеко від залізничного вокзалу, який і сам по собі є пам’яткою архітектури 1866 р. Як і належить європейському місту в центрі, на площі Ринок стоїть Ратуша, на відміну від більшості населених пунктів Європи, Франківська Ратуша вже понад 80 років не виконує функції магістрату. Також, цікавою для користувачів була інформація про інші історичні і пам’ятні місця, зокрема, пам’ятник Міцкевичу (1898), Покровський кафедральний собор УАПЦ (1742-1762),ГККС Святого Воскресіння Христового (1713-1722) і інші.Бібліотекар підкреслила, що помилуватися у Франківську є чим, тож запрошувала до мандрівки і по так званій “стометрівці”, де грають вуличні музиканти, тусується творча молодь і красуються витвори ковальського мистецтва по інших старих і оновлених вулицях, де знайдете багато цікавого і захопливого. Подорожуйте містом, знайомтеся з пам’ятними місцями!

При підготовці мандрівки була використана книжка А.Третяк “Мандрівки Івано-Франківськом і запропоновано перегляд виставки “Стежками долі рідного краю”.

Відповідальна за ретро-мандрівку заввідділу обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top