Інтелект-вікторина: “О мово рідна, зіткана з любові і тепла”

21 лютого – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ.

Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна і мисленнєва діяльність народу.
Олесь Гончар.

21 лютого в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи, 11А) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури Івано-Франківської міської ради з учнями 4А класу ЗОШ №4 була проведена мовознавча інтелект-вікторина: “О мово рідна, зіткана з любові і тепла”.

Школярі уважно слухали виступ бібліотекаря “Мова – це серце народу”. Діти розуміють, що головне для них на даний час – добре вчитися, і в першу чергу добре вчити українську мову, тому що без мови немає народу.

Учні переглянули відеоролик “Рідна мова – духовний скарб нації”, брали активну участь в мовознавчий інтелект – вікторині “Свято рідної мови”, декламували вірші про рідну мову.
Школярам запропонували конкурс “Знавці рідної мови”. В першій частині конкурсу “Словник ерудита” діти показали свої знання з мови, а також спостережливість та творчу уяву, в другому конкурсі “Хвилинка” діти проявили кмітливість та уважність, а в третьому конкурсі “Народна мудрість” діти всіх здивували своїм знанням прислів’їв та приказок.
В кінці учні переглянули літературу біля тематичної полички “Квітни мово зірницями слова”.
Відповідальний за проведення Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top