Інформаційна хвилинка “Давай повернемо Землі всі веселкові кольори”

“Все на Землі, все треба берегти  –
і птаха й звіра і оту рослинку,
не чванься тим, що цар природи ти –
– бо врешті , ти його частина.”
Богдан Лепкий

22.04.2021 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи,11А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради до Всесвітнього Дня Землі була підготовлена для широкого кола читайликів в форматі відеозйомки інформаційна хвилинка “Давай повернемо Землі всі веселкові кольори” з презентацією книги, подарованої УІК – “ПтахАбетка” Ірени Панаріної.

Світ навколо нас дуже привабливий та цікавий, ми живемо в ньому як у рідному домі, бо ми теж частинка цієї природи. А щоб нам усім було тут затишно і добре, треба поводити себе мудро, оберігати довкілля, бо без нього ми не зможемо жити. Але, на жаль, людина у свій час знищила багато тварин і рослин, яких вже  ніколи не буде більше на Землі, а це дуже сумно. Природа щедро обдаровує нас своїм багатством, роздаючи всі дари, щоб люди та інші істоти жили в гармонії, красі, мирі і злагоді. Тому, звертаючись до дітей, бібліотекар закликала ставитись дбайливо до природи, до всього живого на Землі і запропонувала різноманітні способи як це зробити з впевненістю так, що дотримуватись цих правил зможе кожен! Це не лише покращить екологічну ситуацію, а й створить прекрасний настрій, принесе величезне моральне задоволення, викличе почуття поваги до себе та інших.

До уваги читайликів та тих, хто цікавиться дивовижним світом птахів бібліотекарка презентувала нову книжку, подаровану УІК – “ПтахАбетка” Ірени Панаріної. Ця книжка – не лише для маленьких опановувачів грамоти, а й для широкого кола поціновувачів рідної природи, в ній багато цікавої інформації та дивовижних історій про 33 рідкісні і унікальні пташки України. Книжка ілюстрована в оригінальній авторській техніці ниткових зображень, тому “ПтахАбетка” – це маленька подорож не тільки у світ знань, але й подорож у світ творчості. Запропонована бібліотекарем добірка науково-популярних книг, енциклопедій і журналів буде у нагоді всім, хто хоче досліджувати загадковий і цікавий світ природи.
Що нам по-справжньому  треба сьогодні – це жити в гармонії з природою, берегти і відновлювати її, вивчати та читати про її неймовірно цікавий світ,  і пам’ятати, що природа – це МИ!

Відповідальна – Таргоніна В.Ю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top