Інформаційний дайджест “Європа без кордонів”

З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У 2021 році День Європи в Україні припадає на 15 травня. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми – частина Європи.

16 травня 2021 року бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  провели інформаційний дайджест “Європа без кордонів”. В цей день бібліотекарі радили періодичні видання та книги, щоб познайомитися з історією,  культурою, літературою країн Європи. Для своїх читачів бібліотекарі підготували кращі твори європейських письменників. Читання має унікальну властивість переносити нас на значні відстані й завдяки мистецтву слова відкривати невідомі явища, непізнані культури, далекі країни. А журнал “Міжнародний туризм”, “Колосок”, “Жінка”  розповідає читачам про чарівні й незвідані куточки та пропонує здійснити захопливі й пізнавальні мандрівки країнами Європи. На виставці присутні знайшли цікаву та корисну інформацію про Іспанію, Францію, Італію, Великобританію. Ці країни потрохи повертаються до життя після виснажливого карантину. Читачі здійснили віртуальну мандрівку та побували у Флоренції – колисці Ренесансу, збудованій на ріці Арно, відвідали Венецію, скуштували справжню неаполітанську піцу, та випили кави у чарівній невеличкій кав’ярні поблизу Колізею.Також на виставці   можна знайти інформацію та книги, з якими можна впевнено подорожувати. Нікого не залишить байдужими гаряча Іспанія, зокрема Андалусія – історична область на півдні  Іспанії. В Андалусії є все: море, гори, океан, пустеля, оливкові поля і виноградні плантації, апельсинові дерева на старовинних вулицях, приголомшливі середньовічні собори…Також варто побувати у Барселоні й побачити храм Святого Сімейства  – шедевр архітектора Антоніо Гауді. Не можна оминути Париж – серце Франції. Якщо подорожувати Францією, то варто відвідати долину річки Луари. Долина включена в список об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Регіон знаменитий своїми виноградниками та замками.

Ну і, звісно, можна мандрувати сторінками книг закордонних письменників. Наприклад, романтики разом із Шарлоттою Бронте опиняються у старовинному і таємничому маєтку Торнфілдхол, щоб здійснити захопливі прогулянки зеленими пагорбами, оповитими  ранковими туманами, блукати вересовими пустищами й мальовничими долинами, залитими місячним сяйвом, милуватися суворими  пейзажами північної Англії. Присутні розгадували географічну хрестиківку, щоб переконатися, чи знають вони країни Європи.

Відповідальна за проведення Озарко М. М., Сайко А. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top