Інформаційний навігатор “Герб” із циклу “Символам Незалежності – 30 років”

19 лютого в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготовлено інформаційний навігатор “Герб” із циклу “Символам Незалежності – 30 років”.

19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний Герб України. Герб (від німецького Erbe – спадщина) – це художньо-графічний символ держави, міста, роду, окремої особи. Кожний елемент герба – об’єкт, символ, фігура – має бути чітко визначеним і сталим. В герботворенні використовувалась гама кольорів: червоний, синій, зелений та чорний; і два метали (золото та срібло).

Державний Герб України є державним символом України, головним елементом якого є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий державний Герб України) золотого кольору, розміщений на синьому п’ятисторонньому щиті із заокругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою. 

Що символізує тризуб? У давні часи він використовувався як оберіг. Київський князь Володимир Святославович карбував тризуб на монетах, де з одного боку зображувався портрет володаря, а з іншого тризуб. У різні періоди історії наш Тризуб ставав символом боротьби за незалежність. Бережімо  державні символи України і не даймо можливості будь-кому знущатись над ними. В них наша історія та захист.

Підготувала Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top