Інформаційно-екологічна година «Обіймемо землю красою і любов’ю»

  Щорічно 22 квітня, починаючи з 1999 року, відзначається Всесвітній день Землі – загальнолюдське, символічне свято любові та турботи за наш спільний дім. В цей день усі народи   планети  єднаються у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Щоб привернути увагу дітей до екологічних проблем та виховати в них бережного ставлення до природи, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 21.04.2024 р. провели інформаційно-екологічну годину «Обіймемо землю красою і любов’ю». Бібліотекарка розповіла, що спілкування з природою дає нам радість.

Тому, що природа — це невичерпне джерело краси, яка не може залишити байдужою навіть найчерствішу людину. Але останнім часом природа не стільки радує нас своєю первозданною красою, скільки лякає слідами діяльності людини. Екологічних проблем дуже багато: знищуються зелені легені Землі, розростаються звалища сміття. Діти  дізнались цікаві факти про планету Земля, та отримали багато корисних порад про те, як треба поводитись з різними видами відходів (від звичайних паперових пакетів до батарейок), як допомагати вирішувати екологічні проблеми, починаючи з шкільної лави:

прибирати сміття після відпочинку в лісі, біля водойми;

— економно витрачати воду і папір;

— посадити не менше одного дерева в рік або зробить гарний квітник під вікнами власного дому;

— не використовувати косметичні засоби, які тестують на тваринах;

—  користуватися безпечними для екології транспортом і технікою.

Для того, щоб краще ознайомити дітей, як берегти нашу Землю, було запропоновано переглянути книжки надані в рамках проекту МОМ.

–  Браун Г. Жити із «зеленим серцем». Подбай про себе і планету – К.: Наш формат, 2020. – 280 с.

 –  Дорі М. Діти проти пластику. – К.: Рідна мова, 2020. – 128 с.

 –  Ю. Кім. Чому ми любимо (і не любимо) ПЛАСТИК. – Х.: Ранок, 2020. – 40с.

 –  Фаві Е. Сміттєва революція. Порушуючи круговерть марнотратства. – Х.: Ранок. 2020. – 64 с.

Краса нашої Землі завжди надихала письменників і поетів. Дітям було запропоновано прочитати вірші, які закликають нас берегти та любити навколишній світ. Тож,  якщо ми хочемо бачити нашу планету здоровою, то кожен, починаючи з себе, повинен бути екологом і дбати про навколишнє середовище.

 Відповідальні працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top